Reklama
 
Blog | Dana Králíčková

Aklimatizace blogu

Jsem tu sotva první den. Nastavuji základní parametry blogu a hlavou se mi nehoní vůbec nic. Pusto jako za hranicí galaxie. Záseková mozková reakce na nové prostředí mi připomněla maturitní potítko, první dny v práci, nebo dovolené. Nebyla jsem tehdy sto vybavit si cokoliv tuším o Borovském, později příjmení nového šéfa a jindy číslo hotelového pokoje do zámoří poprvé přibyvšího vyjukance. Ale z průšvihů se dostávám zásadně svépomocí. To jsem se rozhodně nenaučila na školních kurzech. Právě naopak.   

Tehdy se všude hlásal kolektiv a jedinec byl trapná nula.

Jenže potom se ukázalo, že se někteří soudruzi spletli a objevili, že nula od nuly nepošla. Dopracovali se náhodně k matematickému efektu řazení nul za sebou do řádů obzvláště pak příjemného k vidění na funkcionářských výplatních listinách. To už se moc nehlásalo a začalo se tajit. Tajně netajili jenom tajní, před tajnými tajily i nuly a všechny jedničky.

Občas to dnes probírám s Einsteinem když nemohu v noci usnout. Bývá fascinován záhadou, jak dlouho se daří naší společnosti v důsledku gravitační nestability jedniček a nul neshroutit se v černou díru.

Reklama

Ačkoliv?

Na blogu vás vítá Dajána